Wat is een GLI?

GLI staat voor Gecombineerde Leefstijl Interventie. Dit is de naam voor leefstijlprogramma’s die door de zorgverzekeringen zijn goedgekeurd voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Het doel van de GLI is om te werken aan een gezonde leefstijl, met als primaire doel om overgewicht aan te pakken. Hierbij is er aandacht voor gezonde voeding, bewegen en factoren die een negatieve invloed hebben op een gezonde leefstijl, zoals stress en slaapgebrek. 

Een GLI programma duurt 2 jaar. In Nederland zijn op dit moment 4 verschillende GLI-programma’s die worden vergoed door de zorgverzekering. Deze programma’s heten CooL, Slimmer, SSiB en Beweegkuur. In de regio Tilburg en Waalwijk wordt voornamelijk het CooL programma aangeboden. Fitwize is de enige partij die naast CooL ook Slimmer aanbiedt.

Wil je meer weten over CooL? Klik dan hier.

Wil je meer weten over Slimmer? Klik dan hier.

Voor wie is de GLI?

Je kunt deelnemen aan een GLI wanneer je 18 jaar of ouder bent en je voldoet aan 1 van de volgende voorwaarden, je hebt een:

  • Body Mass Index* (BMI) van 30 of hoger
  • BMI van 25 of hoger + een middelomtrek van minimaal 102 cm (mannen) of 88 cm (vrouwen)
  • BMI van 25 of hoger + bijvoorbeeld een hoger risico op diabetes type 2 en/of hart- en vaatziekte (vraag dit na bij je huisarts of medisch specialist)
 

Deelname aan de GLI wordt vergoed door je zorgverzekering

Wanneer je voldoet aan 1 van bovenstaande voorwaarden wordt jouw deelname helemaal vergoed vanuit de basisverzekering. Deelname heeft geen invloed op je eigen risico.

Deelname is kosteloos, maar we verwachten van jou ook wel het een en ander. Het is de bedoeling dat je bij alle sessies aanwezig bent en ook tussendoor aan de slag gaat met de doelen die je samen met je leefstijlcoach hebt bepaald