Slimmer

Veel mensen vinden het lastig om zelfstandig aan de slag te gaan met gezonder leven. Het SLIMMER programma helpt hierbij. Een begeleidingsteam ondersteunt je bij het aanpassen van je leefstijl. Dit team bestaat uit een leefstijlcoach, diëtist en een fysiotherapeut / gespecialiseerde trainer. Naast meer bewegen en gezondere voeding is er aandacht voor meer aspecten van een gezonde leefstijl, zoals gezond slapen en het verminderen van stress. Het programma is deels individueel en deels in een groep.

 

Wat houdt meedoen in?

Je krijgt twee jaar begeleiding van een diëtist, een fysiotherapeut / gespecialiseerd trainer, en een leefstijlcoach. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijk je samen hoe je jouw gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

 

De diëtist:

Je bezoekt de diëtist minimaal 3 keer. Indien gewenst, mag je partner meekomen. De diëtist houdt rekening met je persoonlijke omstandigheden en wensen en geeft een advies om gezonder te gaan eten. Daarnaast verzorgt de diëtist 1 groepsbijeenkomst over de basisprincipes van gezonde voeding.

 

De fysiotherapeut / gespecialiseerd trainer:

je volgt een wekelijkse beweegles van 1 uur gedurende 6 maanden. Samen met anderen werk je aan je algehele fitheid. Dit wil zeggen dat je werkt aan je conditie, je uithoudingsvermogen en je kracht.

 

De leefstijlcoach:

De leefstijlcoach ondersteunt je vervolgens bij het verder aanpassen van je leefstijl én het volhouden van je nieuwe gewoonten. Ook is er aandacht voor onderwerpen zoals slaap, stress / ontspanning en het doorbreken van gewoontes en patronen.

Hiervoor is er een eerste individueel terugkommoment in maand 7. Daarnaast zijn er twee terugkommomenten met de groep: in maand 9 en maand 12.

In het tweede jaar zijn er vervolgens 4 individuele terugkommomenten.